Söz konusu başarılı bir pazarlama stratejisi oluşturmak olduğunda, doğru ölçümlemekten doğru iletişime kadar çok fazla kriter denklemin bir parçası haline gelmektedir.
Geçmiş yıllarda son derece zahmetli bir şekilde yapılan bu analizler, hem maliyetli hem de yeterlilik anlamında üzerinde soru işaretleri oluşturacak nitelikteydi. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte, pazarlama stratejilerini A’dan Z’ye değiştirdi diyebiliriz. Bu çerçeveye dikkatli bakıldığında, sosyal medyanın, pazarlamaya daha teknik ve ölçülebilir bir boyut kazandırdığını görüyoruz.

İşte Sosyal Medya’nın pazarlama stratejileri üzerindeki 6 önemli etkisi,

1 – Gelişmiş izleme imkanı
Sosyal Medya, her ölçekteki şirket ve işletme için müşterileriyle iletişim kurma ve onların fikirlerini dinleyebilme imkanı sağlar. Bu bilgilerin doğru analiz edilmesi, başarılı bir pazarlama stratejisinin ilk adımı olarak kabul edilmelidir.

2 – Tüketici davranışlarını analiz etmek
Sosyal Medya, etki çapı ve katılım rakamları düşünüldüğünde markalar için önemli bir gözlem alanı haline gelmiş durumda. Bunun en önemli faydalarından birisi de, tüketici davranışlarını gözlemlemek ve bu veriler doğrultusunda ürün niteliklerini optimize etmektir.

3 – Güçlü pazarlama araçları
Markalarını ve/veya girişimlerini internetle senkronize etmeyi başaran firmalar için en önemli ihtiyaç, ortaya koydukları ürünün doğru özelliklere sahip olabilmesi ve internet ortamında ön planda olabilmektir. Doğru analizler neticesinde ortaya çıkan girişimler, arama motoru optimizasyonu çalışmaları veya çevrimiçi reklam opsiyonlarıyla kullanıcılarına çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirler. Elbette, bu aşamadan sonra başarı ortaya konulan ürünün kalitesiyle ilişkilidir.

4 – Sosyal medya araçları
Sosyal medyanın bir mecra olarak daha yaygın biçimde kullanılması, sosyal medya için hazırlanan çok sayıda nitelikli aracın da ortaya çıkmasının önünü açtı. Çok farklı niteliklerde araçlar olmasına rağmen genellikle sürdürülen bir kampanyanın başarısını ölçümlemek bu araçlar sayesinde çok daha kolaylaşmış durumdadır. Bununla birlikte, daha kreatif yaklaşımlarla temellendirilen birçok kampanya için özel sosyal medya araçları da hazırlanabilmekte.

5 – Hızlı karar alma gerekliliği
Sözü edilen sosyal medya olduğunda, hızlı karar alma ve uygulama neredeyse bir ön koşul haline geliyor. LT’nin yaptığı araştırma, bir markaya tweet atan kullanıcıların yüzde 53’ü bir saat içinde cevap verilmesini bekliyor. Söz konusu tweet bir şikayet veya eleştiri içerdiğinde ise bu rakam yüzde 72’ye yükseliyor. Bununla birlikte hızlı reaksiyon alma kabiliyeti, pozitif bir marka imajı sağlamak açısından da büyük önem taşır.

6 – Doğal bir danışma meclisi
Sosyal medya, bir ürün veya servis açısından pazarlamadan çok daha büyük anlamlar ifade edebiliyor. Kullanıcı deneyimi için inanılmaz büyüklükte bir test grubu sunan bu mecra doğru dinlendiğinde, sunulan servis veya ürünleri mükemmelleştirmek için önemli ipuçlarının toplanmasına da yardım ediyor.

 

Kaynak: Sosyalmedyaco
A proposal to split the idaho board of education into two agencies https://justdomyhomework.com/ with seperate responsibilities for overseeing public schools and higher education was killed in committee.

veotesi

Author veotesi

More posts by veotesi

All rights reserved Salient.