Artık hemen hemen herkes sosyal ağlar üzerinden pazarlama yapabiliyor. Buna paralel olarakta sosyal pazarlama stratejileri büyük bir gelişme gösteriyor. Bu gelişmelerden sonuncusu, Growth Hacking!

Merak edenler için; “Growth Hacking”in kelime anlamı, Growth, sadece büyüme anlamına gelmekle kalmıyor. Temsil ettiği aktivite, bir işletmenin büyüme faaliyetleri ile bu konuda gösterdiği tüm çabaları ve maliyetleri hesaplamak olarak karşımıza çıkıyor. Hacking ise tüm bu çabaların, pratik metotlarla ve harcanan zamanın en ideal şekilde kullanılmasıyla en iyi sonuçların alınması anlamına gelmektedir. Tabii sadece kelime anlamıyla pek bir şey anlamak mümkün değil. Hadi, biraz detaylı inceleme yapalım.

GROWTH HACKİNG NE YAPAR?

Growth Hacking, internet girişimlerinin büyüme sürecindeki problemlerinin keşfedilmesi ve bu problemlere inovatif (yeni veya iyileştirilebilir) çözümlerin geliştirilmesidir. Yani işletmeler -özellikle yeni kurulmuş olan işletmeler- bu kavram sayesinde internette kendini tanıtabilir ve daha büyük kitlelere ulaşıp satış yapabilir.

Growth Hacking; işletmenin büyümesi için sürekli kendini güncel tutmasıyla beraber yazılımsal, analitik ve pazarlamaya dönük hamlelerin hepsini analizlerle değerlendirir. Sonrasında şirketin iyileştirilmesine ve büyümesine yönelik yol alınmasını sağlamak için yapılması gereken çözümleri üretir.

Growth Hacking, işletmeniz için bu çözümleri geliştirirken birtakım yöntemler ve uygulamalardan faydalanır. Onlardan bazılarına göz atalım.

1.Sosyal Medya Üzerinden Pazarlama

Growth Hacking’e göre bütün şirketlerin internet sitesine ihtiyaçları vardır. Growth Hacking sayesinde şirketler, internet sitesi kurup işlerini bu internet siteleri üzerinden sürdürebilirler. Böylece bu kavram ile büyük müşteri kitlesine ulaşıp, yazılım ile ölçeklendirilebilir çözümler üretilebilir.

2.Google Analytics Ve Diğer Ölçüm Teknikleri

İşletmeler için oluşturulan web sitesi verilerinden yola çıkılarak elde edilen analitik sonuçlar takip edilmelidir. Örneğin, ziyaretçilerinizin hangi cihazdan, hangi şehirden, hangi yolla web sitesine giriş yaptığı ve en önemlisi ne kadar süreyle web sitesinde bulunduğu gibi oranların takibi önem taşımaktadır. Analizler sonucu oranlar düşükse buna bir çözüm bulmak da “Growth Hacking”in önemli görev ve yöntemlerinden biridir.

3.Seo / Sem

İnternet dünyasında var olabilmenin en önemli araçları, arama motoru optimizasyonu ve arama motoru pazarlaması teknikleri. Arama motorlarında işletmenizin web sayfasının üst sıralarda yer alması çevrimiçi dünyada başarı sağlamanız için çok önemli.

Sonuç olarak “Growth Hacking”, 2010 yılında Sean Ellis tarafından kurulmuş olan ve günümüzde de etkin olarak faaliyetlerini sürdüren bir yöntemdir. Kurulduğundan bu yana her biri milyonlarca dolar değerinde New York Times, Wall Street Journal ve Wired gibi yüzlerce sitenin kurucusu olmuştur. Şimdi ise hala yeni kurulan şirketlere ilham kaynağı olmak, bunun yanında da profesyonel ekipleriyle günümüzün en çok ihtiyaçlarından biri olan web sitesi ve internette pazarlama konusunda yardımcı olmak için oluşumuna devam etmektedir.

 

 

Kaynak: Adgager.com
Local union members meet the bus when it rolls https://edit-proofread.com/ into town and hold press conferences to publicize how the budget cuts are affecting local schools.

veotesi

Author veotesi

More posts by veotesi

All rights reserved Salient.