ABD ve Avrupa’da, Youtube ve birçok Google ortaklı web sitelerinden reklamlarını çeken şirketler listesi giderek büyüyor. Bu listenin kabarmasının en büyük nedeni ise, ismi herkes tarafından bilenen markaların reklamlarının beyaz milliyetçisi, cinsiyetçi, homofobik içerikler ve terör yanlısı videolar da dahil olmak üzere nefret dolu söylemler içeren videoların yanlarında görünme potansiyeli olarak karşımıza çıkma olasılığının büyük olması. Facebook’un, bünyesindeki sahte haberlerin önemini azaltmak üzere geçtiği yola benzer bir biçimde, Google da nefret söylemlerinin uzağında durmak, en büyük öneme ve karlılığa sahip reklam platformlarının imajını eski parlaklığına kavuşturmak üzere yoğun bir protesto baskısı altında.

GOOGLE BÜYÜK BİR PROTESTO İLE KARŞI KARŞIYA

Bir AT&T sözcüsü Recorde’a: “Reklamlarımızın, terörü ve nefreti teşvik eden YouTube içerikleri ile birlikte olacağına dair derin bir endişe duyuyoruz. Google, böyle bir durumun tekrarlanmayacağını garanti ediyor. Bu garantörlüğe rağmen, Google’ın arama platformları dışındaki platformlarından reklamlarımızı kaldırma kararı aldık.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Verizon da AT&T’nin aldığı aksiyon kararını takip ediyor. Buna göre reklamlarının, tasdik edilmemiş web sitelerinde yayınladığını farkettiklerini, bu sebeple reklam konumlandırmalarını durdurarak konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Bir araç kiralama şirketi olan Enterprise ve ilaç şirketi olan Glaxo Smith Kline de AT&T ile Verizon’un vermiş oldukları çekilme kararını takip ettiler.

The Times Of London tarafından başlatılan araştırmanın sonucunda, geçen hafta da İngiltere’de bulunan bazı şirketlerin reklamlarını YouTube’dan çektiği gözlemlenmiştir. Ayrıca, tanınan markaların da bulunduğu yüzlerce firmanın, reklamlarını Google platformlarından çekme kararını takip ettikleri görülmektedir. Bu firmaların arasında McDonald’s, Audi ve Toyota da bulunmakta.

Google’ın geçtiğimiz Salı yapmış olduğu açıklama ise bu sorunları çözmek için uğraştıkları yönündeydi. Bu açıklamaya göre, Google platformlarında belirlenmiş kurallara uyma zorunluluğunu otomatize etmişler ve manuel denetim yöntemleri geliştirmişler.

Google yaptığı açıklamada: “Bireysel müşteriler hakkında yorum yapmıyoruz. Fakat açıklanmış olduğu gibi reklamcılık politikalarımızın kapsamlı bir incelemesine başlamış bulunmaktayız. Markaların, kamuya karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek üzere, reklamlarının nerede göründükleri konusunda daha fazla kontrol sahibi olmaları için değişiklikler yaptık.” cümlelerini kullandı.

Google’ın bu açıklama ile firmaların endişelerini bir nebze gidermeye ve güven tazelemeye çalıştığını düşünülüyor.

Kaynak: adgager.com

 
Hauptsächlich in bachelorarbeit schreiben lassen soziale arbeit mittelschweden lagern große uranvorkommen, die auf 15 % der weltvorräte geschätzt werden.

veotesi

Author veotesi

More posts by veotesi

All rights reserved Salient.